Nově zrekonstruovaný objekt spojil původní restauraci Fírova bašta, která byla otevřena v roce 2002 s Fírovou pivnicí otevřenou o rok později a objevuje možnost krásného výhledu na zalesněné údolí řeky Labe a výletní zámeček Větruše, který umožňuje návštěvníkům vnímat z nově postavené lodžie pěknou podívanou na jinak průmyslové město.


Samotný prostor Fírovky, který je ve svém půdorysu situován do dvou pater, kde se v horním patře nachází samostatná restaurace a ve spodním pivnice, každá se svou vlastní obsluhou. Současně v rámci rekonstrukce došlo ke zrušení samostatných vstupů a byl vytvořen jeden boční vchod do tohoto komplexu.

Obě místnosti jsou propojeny prvky industriálního designu a reprodukcemi či fotografiemi vlaků až do 50. let minulého století, které jsou jediným pojítkem s původní restaurací. Industriální součásti vnitřního vybavení ilustrují představu drážního koloritu s názvem restaurace. Návštěvník zde může objevit i skrytý vtip doplňků, jako je zrcadlení obrazů umístěných na stropě, v podtáccích ležících na stole nebo kovové šatní skříňky s pánskými časopisy. Převažujícími materiály v interiéru jsou smrkové dřevo s povrchovou úpravou kartáčování-opálení-moření tlumenými barevnými tóny a plechové desky, které pokrývají strop a stěny. Doplňující prvky jsou v barvách černé a šedé, které umocňují průmyslový vzhled. Celá rekonstrukce je provedena ústeckou firmou Le bois dle návrhu Ivy Kolorenčové.

Celý prostor má skvělou atmosféru pro příjemné a přátelské posezení.